Make your own free website on Tripod.com
Welcome
Aikido Exploration in Amsterdam (at AFC)

Homepage, news, more

Aikido Exploration in Amsterdam (at AFC)
AMERICAN FITNESS CENTER in AMSTERDAM
Seminars Patrick Cassidy Sensei (5th Dan)
seminars M. Kessler Sensei
Flyers of Seminars
some sensei's of the art
Interviews
links & dojo's
In the world of time and space...
logoafc.jpg
afclogo

afc2.jpg

SINCE JANUARY 2003
NO MORE TRAINING  !!

AIKIDO EXPLORATION   
 
since February 3rd, 2002                
Sunday Evening Aikido Training   
time : 20:00 - 21:30            
at the American Fitness Center    
Blasiusstr. 144, Amsterdam (Nld)    
 
 
From oct. 2002  till  december 2002     
H. Plokker is leading  the training    
  
 
Training will contain open-hand techniques and weapon-system.
Some subjects of the training:
* building a clear basic understanding of techniques, with or without
  weaponsystem (founded in Iwama Ryu style)
* exploring Principles of Aikido in general
* within basic and effective techniques discover what is beyond form
* spontaneous interaction in training
* from concept to (direct) experience
* sharing experience, questions and knowledge that will evolve in training
* bodywork in relationship to weapons v.s.
  Clear understanding of the weaponsystem will integrate into bodywork
  (taijutsu).in a very positive way; there is an inevitable relationship.
 
Participation is your own risk :).
 
Registration: takes place through the sportschool. 
Single visits are possible.

Place: American Fitness Center  (since 1983)
Blasiusstraat 144, Amsterdam, tel.: 0031 - (0)20 - 6941358
The sportschool is provided with fixed mat, mirrors, stereo,
dressingrooms, showers and bar.
It is an family-friendly enviroment where all kinds of martial arts, fitness
and other bodywork are blending with respect and care.

How to get there:
By local transportation: from Amsterdam Central Station each metro, stop "Wibautstraat" (this is the 4th stop after C.S.; approx 7 minutes ride).
or : tram 3 (stop "Camperstraat"), or tram 6/10 (stop "Beukenweg").
By car/motor/etc: Ringweg A10/E35, exit S112 (Duivendrecht), follow "Gooiseweg". At the roundabout keep right and drive into "Wibautstraat".
 
 
Founders of Aikido Exploration :
* Herman Plokker (2nd Dan)
Background: starting Aikido in 1992; studying for 6 years under Lewis de Quiros (5th Dan). Since medio 2002 following training of Lewis de Quiros again. Herman has a clear understanding of the basics (Iwama Ryu Style). By participating in seminars of other teachers he increases his inspiration. 
Emailaddress: hplokker@msn.com

* Carolina van Haperen (1st Dan)
Background: starting training Aikido in 1997 under Lewis de Quiros (5th Dan), in 1999 under Alex van Alphen (2nd Dan) and Florian Tan (2nd Dan). In 2000-2001 total 8 months fulltime uchideshi of Aikido of Fresno CA (when P. Cassidy Sensei 5th Dan was dojo-cho); clearly inspired by his innovative & creative approach of the art, which will continu in her practice. Also inspired by teachings of Miles Kessler (4th Dan). Medio 2002 following training of Lewis de Quiros again.
Emailaddress: maramind@hotmail.com

Former  Co-founder:
Robin Bausewein (1st Dan)
Background: starting training Aikido in 1995. In the past 5 years total 1 year fulltime uchideshi of Aikido of Fresno in CA (when P. Cassidy Sensei 5th Dan was dojo-cho).
 
 
 
OUR STORY IN DUTCH:

Het woord Aikido bestaat uit drie woorden: Ai = harmonie, Ki = energie, Do = de weg.

Vrij vertaald: de weg van het harmoniseren met energie.

Grondlegger van Aikido

Na bemeestering van verschillende martiale kunsten ontwikkelde Morihei Ueshiba (ook wel OSensei genoemd) Aikido als een expressie van zijn inspiraties; de martiale kunst kan eerder een weg zijn van transformatie en harmonie, dan van vernietiging en conflict. Echte overwinning is overwinning van jezelf.

Aikido

Aikido is inspirerend op ondermeer fysiek, mentaal en spiritueel/filosofisch gebied. Ieder persoon heeft derhalve zijn eigen reden voor deelneming in de trainingen. De kracht van Aikido ligt in het niet-weerstand biedende karakter.

Men leert zich te verdedigen zonder de ander te hoeven vernietigen; je ontwikkelt het inzicht een keuze te hebben in de situatie. Signalen van geweld op tijd op kunnen vangen om (fysiek) conflict te voorkomen.

In technisch opzicht bevatten de open-hand-, zwaard- en stokvormen elementen van natuurlijke energie en vloeiendheid. Om te gaan met fysieke kracht op een effectieve en niet-agressieve manier, waarbij het lichaam in zijn geheel is geintergreerd in de beweging op een ontspannen en gecentreerde wijze. Je aanvaller wordt een deel van je beweging, een verlengstuk van je lichaam.

Training

Met een onuitputtelijke fundering van basistechnieken, ontdekt men de principes van Aikido op een ontspannen wijze en leert men te reageren op aanvallen van één of meer personen.

De basistechnieken komen voor het belangrijkste deel uit de basis van het Iwama Ryu systeem. Deze training is vooral bedoeld om een stabiele basis te kweken. Daarnaast besteden we tijd aan het spontane Aikido, wat volgt op het basisnivo en een hoogste vorm van Aikido is.

In de training komen vele aspecten aan bod die je eveneens in het dagelijkse leven tegenkomt. Elementen als: ontspanning, balans, coordinatie, alertheid, bewustheid, sensitiviteit, timing, maar ook het leren inschatten van situaties en hoe deze te benaderen. Het maakt de training en het dagelijks leven des te boeiender en kan een bijdrage leveren tot zelfontwikkeling en zelfontdekking.

Trainen in een sfeer van openheid en intresse bevordert onze creativiteit en maakt ons bewust van onze omgeving. Door bewustheid te ontwikkelen zien en ervaren we wat we eigenlijk al weten en kunnen.

Binnen de vorm van de aikido-technieken die we leren is er een enorm terrein van algemene principes. We kunnen het proces pas werkelijk begrijpen en belichamen als we het zelf aangaan en ervaren.

Trainen met zwaard en stok

Naast de open-hand technieken (taijutsu) zien wij het trainen met houten zwaard (bokken) en stok (jo) als essentieel. Het wapen is een extensie/verlenging van jezelf en neemt deel aan de integratie van de beweging met het lichaam. Ook hier zijn algemene aspecten zoals alertheid, ontspanning, timing, etc zeer belangrijk.

Leren vallen en opstaan

Een zeer belangrijk aspect in de training is het leren valbreken en rollen, dit heet Ukemi nemen. Het is de rol van de aanvaller, maar ook de ontvanger van de techniek. Het gaat om het leren veiligstellen van jezelf, zonder dat je je eigen integriteit hoeft te verliezen. Je hebt niet alleen verantwoording voor jezelf maar ook voor de ander.

Met respect trainen is niet alleen één van de etiquettes van de dojo, maar ook een stap naar een vredevolle samenleving.

afc.jpg
AFC

robin.jpg
Robin Bausewein (1st Dan)

hermanplokker052002.jpg
Herman Plokker (2nd Dan)

cmjvhmk.jpg
C. van Haperen & M. Kessler in Istanbul 04-2002
plokkertan.jpg
Herman Plokker & Florian Tan
toondavidted.gif

Last updated on

webbuilder: C. van Haperen
emailaddress: maramind@hotmail.com